понеділок, 20 травня 2019 р.

STEAM-проекти: моделювання пристроїв для Інтернету речей


17 травня 2019 року на базі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся тренінг на тему «STEAM-проекти: моделювання пристроїв для Інтернету речей (Internet of Things, IoT).


Навчання відбулося завдяки спільному проекту ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», компаній Accord Group, IT-Integrator, Програми мережних академій Cisco, навчального центру STEAM-train. Слід відмітити, що це вже не перший спільний захід організований у співпраці з ДНУ «Інститутом модернізації змісту освіти». Тренінг організовано за ініціативи заступника директора з науково-методичної роботи та міжнародного співробітництва Тернопільського ОКІППО І. М.Вітенка.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор Тернопільського ОКІППО О.М. Петровський. У своїй доповіді він підкреслив актуальність та перспективність STEM-освіти для реалізації концептуальних засад Нової української школи, посилення розвитку освіти наукового спрямування.

Під час тренінгу було розглянуто ключові питання: індикатори впровадження ІТ в освіті: модель SAMR та STEAM-освіта; основні поняття технології ІоТ; актуальність технології ІоТ для освіти; особливості створення моделей, які ілюструють ІоТ; STEАM-проекти, зокрема, досвід реалізації проектів  у першому конкурсі з моделювання розумних пристроїв “STEAM-House”; підготовка учнів до участі у змаганнях з моделювання розумних пристроїв "STEAM-House". Менеджер освітніх програм компанії «Accord Group» Антон Дзюба розповів, як маючи круту ідею, взяти участь у змаганнях з моделювання розумних пристроїв "STEAM-House" та втілити її в життя. Керівник навчального центру «STEAM-train» Андрій Чухлєб поділився з вчителями секретами успіху навчанні дітей програмуванню.

Тренінг проходив у невимушеній та доброзичливій атмосфері. Багато запитань від слухачів, у підсумковій частині заходу, засвідчила зацікавленість учителів практиків технологіями ІоТ та умовами участі учнів у змаганнях з моделювання розумних пристроїв "STEAM-House".

Завершився тренінг врученням сертифікатів учасникам та неформальним спілкуванням.

Немає коментарів:

Дописати коментар