середа, 14 лютого 2018 р.

МОН: науковці користуються науковими базами


Перші місяці підключення українських університетів до міжнародних баз даних Web of science і Scopus свідчать про те, що користування базами є потрібним та затребуваним серед українських науковців. Про це повідомив керівник директорату науки МОН Дмитро Чеберкус.

«Така кількість сесій та пошукових запитів і найголовніше – динаміка до їх постійного зростання свідчать про те, що користування базами є дуже потрібним та затребуваним серед українських науковців. Адже у наш час наука не має кордонів, і саме доступ до таких платформ допомагає нашим вченим інтегруватись у міжнародну спільноту», – підкреслив Чеберкус.



За його словами, МОН забезпечило передплату на Scopus і Web of science для вишів та своїх наукових установ на один рік. Однак передбачається, що підключення за кошти держбюджету буде продовжено, але лише для тих, кому воно справді потрібно.


«Проаналізувавши статистику за три місяці ми, звісно, визначили не лише тих, хто користується базами найбільше, а й тих, хто використовує надану можливість по-мінімуму. Такий аналіз ми робитимемо постійно, і коли прийматиметься рішення про продовження передплати за кошти держбюджету, то доступ надаватиметься тим, кому він справді потрібен. Хочу також нагадати, що доступом до баз може користуватись будь-який науковець – незалежно від того, яку установу він представляє. Це було однією з умов підключення. І зараз доступом до баз охоплені всі обласні центри, а також міста Маріуполь, Кривий Ріг, Кременчук, Мелітополь тощо», – зауважив очільник директорату.

Немає коментарів:

Дописати коментар