пʼятницю, 6 жовтня 2023 р.

Виклики та перспективи використання технологій штучного інтелекту в освіті


6 жовтня 2023 року працівники лабораторії STEM-освіти Тернопільського ОКІППО Олексюк Олеся Романівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри змісту і методик навчальних предметів ТОКІППО та Гайда Василь Ярославович, доктор філософії, методист відділу методики навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури ТОКІППО в рамках VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток професійної майстерності педагога в умовах нової соціокультурної реальності» провели тренінг “Виклики та перспективи використання технологій штучного інтелекту в освіті”


У своєму виступі Гайда В.Я. звернув увагу учасників заходу на діалектичну єдність розвитку технологій та розвитку суспільства і освіти. Акцентував увагу на проблемі підготовки сучасних учнів до життя у цифровому суспільстві та важливості створити сприятливі умови для розвитку особистості учня сучасними засобами навчання. Олексюк О.Р. детально проаналізувала можливості використання штучного інтелекту в освітньому процесі як одного із інструментів, яким можуть послуговуватися як учителі так і учні. Розкрила палітру ресурсів, які дають можливість урізноманітнити освітній процес та оптимізувати процес обробки інформаційних потоків. Наприкінці заходу науковці лабораторії актуалізували увагу

слухачів на можливостях лабораторії STEM-освіти ТОКІППО в плані реалізації робототехніки як складової штучного інтелекту та важливого елементу сучасного цифрового освітнього простору.

Немає коментарів:

Дописати коментар