понеділок, 11 грудня 2017 р.

Науково-практичний семінар “Нова українська школа: основи навчально-дослідницької діяльності”

В Україні відбувається процес реформування освітньої галузі. Концепція Нової української школи має визначальний вплив на удосконалення методів, методик, засобів навчання сучасних школярів. З огляду на ці актуальні завдання, 07 грудня 2017 року на базі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся науково-практичний семінар «Нова українська школа: основи навчально-дослідницької діяльності».
Запрошені на семінар педагоги, методисти, науково-педагогічні працівники, представники опорних закладів освіти дізналися про сучасні методи та технології навчання.

З вітальним словом до присутніх звернувся Ігор Михайлович Вітенко, заступник директора з науково-методичної роботи та міжнародного співробітництва ТОКІППО. У своєму виступі Ігор Михайлович акцентував увагу на необхідності формування дослідницьких компетентностей сучасного школяра.
Завідувач сектора підготовки вчителів STEM-освіти Ірина Василашко ознайомила учасників з напрямами STEM-освіти та актуальними шляхами її розвитку в Україні.
Ольга Коршунова, методист відділу STEM-освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», презентувала освітній проект “Я-дослідник”. Основи навчально-дослідницької діяльності учнів.
Наталія Гущина, старший викладач ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», координатор проекту «Я-дослідник», розповіла про використання мобільних додатків у навчальному процесі.
Учасники семінару ознайомились із загальними принципами застосування дослідницького методу для навчання школярів та брали участь у практикумі зі створення моделі уроку у дослідницькій методиці навчання.
Ігор Старенький, керівник напрямку роботи з сферою освіти IT.Integrator, та Антон Дзюба, розробник методичного підходу та технічного рішення «Сучасний кабінет технологій», презентували нові технології у навчанні. Учасники семінару мали нагоду побачити голограму, комплексний навчальний проект з гідропоніки, «розумну» міні теплицю, комплексний проект «Розумний дім», запрограмованого робота. Також спікери презентували обладнання кабінету інформаційних технологій як єдиного інструменту організації навчальних проектів.
Завершився захід рефлексією та обговоренням актуальних проблем впровадження дослідницьких методів навчання.
Педагоги освітніх закладів, учасники проекту “Я дослідник”, отримали рекомендації від координаторів щодо роботи над реалізацією проекту всеукраїнського рівня «Я – дослідник».

З матеріалами семінару можна ознайомитися за наступними посиланнями:
Мобільні додатки як інструменти дослідника (Презентація Наталія Гущина).

Прохання при використанні вказувати першоджерело інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар